lekkeretenisnietvies.punt.nl
Met bonzend hart!

Sneeuwklokjes staan te bloeien en de knoppen van de magnolia laten ook niet meer met zich spotten. Hun fluwelen vachtjes waken nog even over de tere blaadjes die zich daar binnenin bevinden, maar je ziet, je voelt, dat  de lente eraan komt en dat die vieze wittige meuk die wij sneeuw noemen het gaat verliezen van betere tijden en dat dan die pluizige schillen weer open zullen gaan en hun wulps gebloemde interieur aan de hele wereld zullen tonen.

Nou, krijgt u daar voorjaarskriebels van, of wat?

Ik wel. En dat gevoel wordt lekker opgestookt door de wetenschap dat morgen mijn eigen Blom weer naar huis komt. In ieder geval tot aan de zomervakantie. Met twee grote zware koffers zal zij morgenochtend op de trein stappen om morgenmiddag door Leo in Brussel opgepikt te worden, bij gebrek aan functionerende Fyra's.

Het olieverfschilderij is af, de verfspullen zijn opgeruimd en haar kamer is gelucht.

WELKOM THUIS KOEKIE! (Voor de onbekende lezers onder u: het meisje op het schilderij is NIET mijn dochter..)

 

Reacties

tagrijn op 28-02-2013 21:06

Dat is voor iedereen dus weer een blij weerzien met tientallen verhalen.  En 'vrouw op bank' is echt heel mooi geworden.

Thérèse op 06-03-2013 20:07

Spannend Martine. Je maakt toch nog ook wat tijd voor ons, je lezers. Wij willen ook graag weten hoe het daar in Londen is enzo. Maar ik wacht wel, hoor. Doe rustig aan en geniet van je dochter.

Wolf op 07-03-2013 03:40

Het leuke is, als je dan een tijdje niet-zo-actief bent [ik spreek nu over mezelf] en je gaat kijken bij je blogvrienden, dan zie je een hele ontwikkeling . Vermits die natuurlijk wél actief zijn gebleven, wat helaas voor lang niet allen geldt.

Zelf heb ik genoeg blogspiraties maar verdulleme het online aanwezig zijn wil maar niet lukken in de nieuwe leefwijze-met-partner. En eerlijk is eerlijk, ik heb nog moeite te wennen aan de nieuwe Punt. Hoe alles werkt en anders is.

Zo zie ik de vrouw-op-bank van bijna schets naar voltooid schilderij. Wat een mooi proces is dat!Good job!

Ik deel je vreugde in de terugkeer van de lente. :O}}}

Boze geesten beweren dat opnieuw een winterperiode zal aanbreken maar ik weiger dat vooralsnog te geloven. Ik heb er GENOEG van, de kou en de gladheid en de sneeuw en de mutsen dassen handschoenen.

Nog een ander 'klein' feitje voor de komende maanden - hetwelk wellicht de lente in mijn hart & hoofd verklaart. Diz Wolf - gaat huwen. Huwen ja! Trouwen! In de Echt treden!Zich verbinden! Kamelen offeren!

Ik weet nog niet of ik daar blog[s] aan ga besteden - het is best erg privé.  En mijn blog is eigenlijk niet voor best erg privé bedoeld - wel voor de bloemetjes de bijtjes en de grote boze buitenwereld en hoe ik daar in sta.Maar niet te dichtbij...

Maar ik meen dat als iémand het mag weten, jij daar zéker bij hoort! :O}}}

kroosduiker op 07-03-2013 16:01

Wat is dat mooi geworden, chapeau!

Ik hoop dat je een hele leuke tijd hebt gehad met je dochter.

Martine van Es op 07-03-2013 22:44

Jemig Wolf! Ik kom gauw even bij je buurten, want daar wil ik natuurlijk meer van weten!

En de anderen, dank voor de complimenten, het is er eentje in een serie. Ik werk twaalf uur per week als woonbegeleider voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (naast mijn andere werk). In de gemeenschapelijke ruimte staan twee rode banken en één blauwe . Ik heb inmiddels van vijf bewoners een rode-bank-portret, eentje wilde liever op de blauwe, maar zij is altijd al een beetje een dwarskont geweest.. De portretten hangen ook daar aan de muur en ze zijn er allemaal blij mee. Ik ook. Het zijn stuk voor stuk supermodellen!

En met mijn dochter heb ik nog steeds plezier. Zij is tot aan de zomervakentie in Nederland, daarna vertrekt zij weer. Om in Engeland te gaan studeren. Bij twee universiteiten mag ze al unconditionally, dus zonder dat ze nog aan extra voorwaarden hoeft te voldoen, beginnen. Alleen voor haar nummer-1-keuze moet zij nog auditie doen. In april. Dat gaat eeen pittige worden. We maken er samen een weekje vakantie van, waar ik later ongetwijfeld nog over zal vertellen.

Rob Alberts op 03-02-2015 09:50

Een echte winter hebben we nu nog niet gehad.

Toch verlang ik nu al naar het voorjaar.

Vriendelijke groet,

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl