lekkeretenisnietvies.punt.nl
De verharding

Hoewel de jongen aan de kassa haar nogmaals heel vriendelijk en heel geduldig uitlegt dat ze met haar guldens geen boodschappen meer kan betalen, blijft de uitdrukking op haar gezicht er een van ontreddering. Ze begrijpt het niet en wordt zelfs een beetje boos.

De mevrouw achter haar herkent haar eigen moeder en helpt haar vriendelijk en met respect met het sorteren van de muntjes in haar portemonnee. Guldens bij guldens en euro's bij euro's en zo kan ze met het nodige oponthoud toch nog met de meeste van haar boodschappen de winkel verlaten.

Als ze weg is begint de dommepraat. "Ze snapt het heus wel, maar ze proberen het gewoon he", en: "ze zijn ook hondsbrutaal ook, die ouwetjes, die denken dat ze overal mee wegkomen, alleen vanwege hun leeftijd". Bah. Hardop wens ik de sukkel dat hij meer begrip ontmoet als het ooit hem overkomt, maar in mezelf hoop ik dat hij voor die tijd geveld wordt door een slopende ziekte in de categorie eigen-schuld-dikke-bult.

U ziet het, niets menselijks is mij vreemd.

Reacties

tagrijn op 29-06-2015 21:21

Ik zie dat je weer aan het bloggen bent geslagen. Ik verwijt je niks: ik ben ook al weer tig keer begonnen dit jaar. Vandaag opnieuw een poging.Ik zou die nul niet doodwensen, maar wel hopen dat hij over een halve eeuw net zo is als die vrouw en ook hulpeloos bij de 3D-digikassa staat.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl